Circulariteit

"Een meubel is een tijdelijke functie van waardevolle grondstoffen."

Circulariteit 

Bovenstaande quote vat in het kort de visie van Zwartwoud op circulariteit samen. Dat begon voor ons met het zien van de documentaire 'Afval is voedsel (Cradle to Cradle)' op VPRO, in 2006. De documentaire opende ogen: er wordt veel te veel in de verbrandingsoven gegooid. Dat moet anders kunnen. Sterker nog: dat moet anders, als we willen dat onze volgende generaties nog net zoveel van onze mooie wereld willen genieten als wij. 

Circulaire inrichting 

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met duurzaamheid en de vraag naar een circulaire inrichting wordt steeds groter. Bij Zwartwoud hebben we de kennis al vroeg in huis gehaald en blijven we ons continu verdiepen in het onderwerp circulariteit en de mogelijkheden die het biedt. Vandaag de dag kunnen we ons vooroplopers noemen in het ontwikkelen van circulaire maatwerkinterieurs. 

Innovatie en creativiteit 

Albert Einstein zei al: "Logica brengt je van A naar B, maar verbeelding brengt je overal." Wat ons betreft is dit ook het geval met circulariteit: er is niet één methode. Het gaat om het vermogen iets breed te bekijken, om innovatie en creativiteit toe te laten in het ontwerp én in het realisatieproces. We verrassen u als klant graag met de enorme hoeveelheid aan mogelijkheden. 

Hieronder vindt u de documentaire waarmee het voor ons allemaal begon: