Designed for circularity

De thuiswerkplek Z-2-Home – Niaga Bamboe Fineer is ontworpen met circulariteit en ergonomie als uitgangspunt.

Zo is een toekomstbestendige thuiswerkplek ontstaan, gemaakt van eerlijke herbruikbare materialen die garant staan voor een gezond (binnen)klimaat.

We hebben onszelf uitgedaagd een circulaire thuiswerkplek te ontwikkelen met een compacte afmeting en toch ergonomisch verantwoord. Compact, om het materiaalgebruik te reduceren en de huiselijke omgeving zo min mogelijk te verstoren.

De panelen waaruit dit meubel is opgebouwd zijn door de NIAGA click-unklick methode herbruikbaar. Het unieke hiervan is dat het decor van de drager kan worden gescheiden! Zo kan dit meubel eenvoudig van een nieuw decor worden voorzien of in geval van schade worden gerepareerd. Bovendien is de recyclebare kern van deze panelen gemaakt van cellulose afval, voor deze thuiswerkplek is dus geen boom gekapt!

De panelen worden middels speciale herbruikbare metalen verbinders samengesteld tot de Z-2-Home thuiswerkplek. Door deze verbinders is de thuiswerkplek ook zeer eenvoudig demonteerbaar, alle onderdelen zijn hierdoor eenvoudig te vervangen.

Door de doordachte opbouw van het meubel kunnen de gebruikte grondstoffen na de levenscyclus weer hergebruikt worden voor een nieuwe thuiswerkplek of een ander meubel.

Zo geven we vorm aan ons credo; Een meubel is een tijdelijke vorm van waardevolle grondstoffen.

De productie vindt dicht bij huis plaats, zo beperken we transport en CO2 uitstoot.

 

Niaga® en Zwartwoud zijn samen de Z-2-Wall Niaga panelen met bamboe fineer aan het ontwikkelen.