Historie

Ondernemen en vooruit denken: het zit Zwartwoud in het bloed. Ons verhaal begint in een bakkerij. Niet helemaal wat u verwacht waarschijnlijk, maar het verhaal is te mooi om het u niet te vertellen.

In 1924 waren er twee slimme techneuten, Zwartenkot en Van der Woude, die kritisch naar de bakkerswereld keken. Dat was ook nodig, want met het handmatig kneden en de simpele ovens die bakkers tot dan toe hadden was brood bakken zeer tijdrovend en opschalen was er niet bij. Zwartwoud bedacht daarom kneedmachines en een grote bakkersoven met meerdere baklagen. Een revolutie in de bakkerswereld.

Wat een bakkersoven met zakelijke interieurs te maken heeft? Alles. Want nu de bakkers niet meer de hele dag voor de oven stonden kregen ze tijd om hun winkel eens goed te bekijken. Er ontstond behoefte aan een mooie bakkerswinkel. Met sfeervolle toonbanken, kasten en meubels. En u raadt het al, daar werden die jongens van Zwartwoud weer voor gevraagd.

Dat deden ze zo goed dat PTT Post in 1956 naar Zwartwoud kwam met de vraag om hun postkantoren opnieuw in te richten. Deze uitdaging nam Zwartwoud aan. Overigens werken we tot op de dag van vandaag nog steeds samen met PostNL.

Na PTT Post volgden er toonaangevende opdrachtgevers als De Nederlandsche Bank (geldtransportcontainer), SHELL (kogelwerende balies), KPN (ergonomische werkplekken) en ABN Amro (bankshops en agile/scrum werkplekinrichting). Al snel was Zwartwoud een gevestigde naam in de branche.

We zijn er trots op dat we deze rol nog steeds mogen vervullen, maar we zitten niet stil. Met kennis komt verantwoordelijkheid. Die zetten we in voor duurzame zakelijke inrichting. Steeds meer van onze producten zijn circulair. Daar geloven we in en daar willen we aan bijdragen. Zo ziet u maar, dat vooruit denken zijn we sinds 1924 nog niet verleerd.