Volgende Vorige

Z-2-HOME: 100% circulaire thuiswerkplek. Een primeur in de markt

Z-2-Home: 100% circulaire thuiswerkplek

In samenwerking met DSM-Niaga introduceert Zwartwoud de Z-2-Home: de ergonomische thuiswerkoplossing van 100 % circulair materiaal.

Duurzaam en gezond werken
De vraag naar ergonomische thuiswerkplekken is anno 2020 actueler dan ooit. Het verhuizen van de werkplek naar huis boort een geheel nieuw hoofdstuk aan binnen de facilitaire wereld. Hoe zorgen bedrijven ervoor dat medewerkers gezond kunnen blijven werken?

Z-2-Home: ergonomische thuiswerkplek
Z-2-Home is een thuiswerkplek inclusief bureau met een hoogte instelbaar blad voor een passende ergonomische werkhouding voor iedere lichaamslengte tussen 1.65 en 2.05 meter. Ingeklapt neemt het meubel 30 tot 50 centimeter ruimte in beslag vanaf de muur, uitgeklapt verandert het in een ARBO verantwoorde werkplek op maat.

Typen beschikbaar
De Z-2-Home kent bij lancering twee typen:

  • Wandmeubel Z-2-WALL wordt aan de wand gemonteerd en neemt na inklappen slechts circa 30 centimeter ruimte in beslag vanaf de muur.
  • Z-2-BASE voegt zich naar de designwensen van haar huisbaas: op het paneel wordt een print naar keuze gedrukt, of vormt een whiteboard voor presentatie-doeleinden.

Binnen enkele seconden wordt ieder model ingeklapt. De Z-2-Home is beschikbaar in diverse kleurtypen, allen opgebouwd uit circulair materiaal.

Lancering tijdens Dutch Design Week
De Z-2-Home wordt tijdens de Dutch Design Week gelanceerd, vanaf 17 oktober 2020. De Dutch Design Week vindt dit jaar digitaal plaats. Z-2-Home is in een 3D-omgeving te bekijken. De Dutch Design Week is een logisch moment van lancering, na het ondertekenen van het partnership tussen DSM-Niaga en Zwartwoud tijdens de Dutch Design Week in 2019.

Circulaire panelen met Niaga® label
Zwartwoud is een frontrunner partner van DSM-Niaga. De DSM-Niaga panelen zijn een belangrijke schakel in het circulaire ontwerp van Z-2-Home. De panelen zijn gemaakt van cellulose restmaterialen die met de Niaga® technologie op omkeerbare wijze met elkaar verbonden worden. Door de toevoeging van DSM-Niaga’s lijm die werkt als een schroef, ontstaan er gerecyclede en hoogwaardig recyclebare alternatieven voor MDF, spaanplaat en multiplex. Deze oplossing is vrij van formaldehyde en zogenaamde vluchtige organische stoffen (VOS). Hiermee zijn ze gezonder voor mens en planeet en daarmee ook voor de luchtkwaliteit in huis. Door het Niaga® label te scannen wordt zichtbaar met welke materialen geproduceerd zijn en hoe ze gerecycled kunnen worden.

Voor Zwartwoud past het perfect binnen de trend die zij al langer bedienden: de toenemende vraag vanuit de markt naar circulaire en duurzame materialen. Niet voor niets luidt het credo van Zwartwoud ‘Een meubel is een tijdelijke functionele vorm van waardevolle grondstoffen’.

Ervaar Z-2-Home in een realistische woonkameromgeving. Klik deze link voor de digitale omgeving met Z-2-Home in 3D: https://cdn.instavr.co/html/E6tyGz51K83XBUJQtZik_app.html?bust=cma9z8x57ig

Bestellen of vragen
Voor meer informatie en voor-bestellingen kunt u terecht via vragen@zwartwoud.nl of 050-5565123. Voor persvragen kunt u terecht bij marketing manager Nathalie Hogendoorn: n.hogendoorn@zwartwoud.nl of 06-18880601.


         
Z-2-BASE is een thuiswerkplek inclusief bureau dat mogelijk is om in te klappen          
Z-2-WALL is de thuiswerkmodule met bureau van Z-2-@HOME die aan de muur gemonteerd kan worden