Volgende Vorige

Z-2-HOME: compact, ergonomisch en circulair

In samenwerking met Niaga® introduceert Zwartwoud de Z-2-Home: de ergonomische thuiswerkoplossing van circulair materiaal.

Duurzaam en gezond werken
De vraag naar ergonomische thuiswerkplekken is anno 2020 actueler dan ooit. Het verhuizen van de werkplek naar huis boort een geheel nieuw hoofdstuk aan binnen de facilitaire wereld. Hoe zorgen bedrijven ervoor dat medewerkers gezond kunnen blijven werken?

Z-2-Home: ergonomische thuiswerkplek
Z-2-Home is een thuiswerkplek inclusief bureau met een hoogte instelbaar blad voor een passende ergonomische werkhouding voor iedere lichaamslengte tussen 1.65 en 2.05 meter. Ingeklapt neemt het meubel 35 tot 50 centimeter ruimte in beslag vanaf de muur, uitgeklapt verandert het in een ARBO verantwoorde werkplek op maat.

Typen beschikbaar
De Z-2-Home kent bij lancering twee typen:

  • Z-2-WALL wordt aan de wand gemonteerd en neemt na inklappen slechts circa 35 centimeter ruimte in beslag vanaf de muur. Het model is eventueel uit te breiden met een frame.
  • Z-2-BASE voegt zich naar de designwensen van haar huisbaas en is een maat groter dan Z-2-WALL.

Binnen enkele seconden wordt ieder model ingeklapt. De Z-2-Home is beschikbaar in diverse kleurtypen, allen opgebouwd uit circulair materiaal.

Circulaire panelen met Niaga® label
Zwartwoud is een frontrunner partner van Niaga®. De gelamineerde panelen van Niaga® zijn een belangrijke schakel in het circulaire ontwerp van Z-2-Home. De panelen zijn gemaakt van cellulose restmaterialen die met de Niaga® technologie op omkeerbare wijze met elkaar verbonden worden. Door de toevoeging van Niaga®’s polyester ‘click-unclick adhesive’ ontstaan er gerecyclede en hoogwaardig recyclebare alternatieven voor MDF, spaanplaat en multiplex. De panelen zijn vrij van formaldehyde en zogenaamde vluchtige organische stoffen (VOS). Hiermee zijn ze gezonder voor mens en planeet en daarmee ook voor de luchtkwaliteit in huis. Door het Niaga® label te scannen wordt zichtbaar met welke materialen de panelen geproduceerd zijn en hoe ze gertourneerd kunnen worden voor hergebruik. Want een product is pas circulair als het retour is gekomen en de materialen zijn hergebruikt.

Niaga® en Zwartwoud zijn samen de Z-2-Wall Niaga panelen met bamboe fineer aan het ontwikkelen.

Voor Zwartwoud past het perfect binnen de trend die zij al langer bedienden: de toenemende vraag vanuit de markt naar circulaire en duurzame materialen. Niet voor niets luidt het credo van Zwartwoud ‘Een meubel is een tijdelijke functionele vorm van waardevolle grondstoffen’.

Ervaar Z-2-Home in een woonkameromgeving. Klik deze link voor de Z-2-Home video: https://www.youtube.com/watch?v=4v4VbyLw-0U 

Bestellen of vragen
Voor meer informatie en bestellingen kunt u terecht via onze webshop: www.z2home.nl of info@z2home.nl 
Voor persvragen kunt u terecht bij Account Manager Tessa Hilbrands: info@z2home.nl of +31 (0)505470044


         
Z-2-BASE voegt zich naar de designwensen van haar huisbaas en is een maat groter dan Z-2-WALL


          
Z-2-WALL wordt aan de wand gemonteerd en neemt na inklappen slechts circa 35 centimeter ruimte in beslag vanaf de muur.
Het model is eventueel uit te breiden met een frame