'Domesta in Emmen is nu een duurzaam kantoorpand waarin ontmoeten centraal staat.'

Domesta

Als woningcorporatie heb je een voorbeeldfunctie naar de buitenwereld toe. Als we vinden dat de wereld meer toekomstbestendig moet worden, dan moeten we daar ook vanuit onszelf aan bijdragen. Vanuit die gedachte besloot Domesta in Emmen haar kantoor om te laten bouwen naar een nieuw kantoor met een circulaire inrichting.

Diensten

Projectmanagement

Productontwikkeling

Turn-key realisatie

Zwartwoud werd gevraagd om onze circulaire methode toe te passen op het ontwerp van Wij zijn OAK. Voor de realisatie hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eigen, bestaande producten van Domesta en wanneer die niet aanwezig waren, is dit aangevuld met herwonnen en circulaire grondstoffen.

Als woningcorporatie had Domesta beschikking over bakstenen en hout uit sloopwoningen. De bakstenen zijn met behulp van Studio Diggels verwerkt tot prachtige nieuwe bladen voor pantry's en zitjes in het atrium. Het hout van oude vloerdelen hebben we geschuurd en opnieuw ingezet als lambrisering.

De kastfronten zijn afgewerkt met bio laminaat van Huis Veendam, gemaakt van aardappelschillen. Een ode aan de regio.

De akoestische wanden zijn door i-did gemaakt van Efteling bedrijfskleding.

Waar geen hergebruikte materialen voorhanden waren, hebben we eerlijk massief vurenhout (CLT) en een minimum aan metaal toegepast, demontabel.

Het resultaat: een unieke inrichting met in elke ruimte een verhaal, een prettig binnenklimaat én toekomstbestendig.

Neem contact op met [name visible on live site]

We vertellen je graag meer over hoe we werken. Plan direct een afspraak met ons in of laat je gegevens achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Contact