'Het kantoor van Royal FloraHolland getransformeerd tot een duurzaam en circulair kantoor.'

Royal Flora Holland

Een plek waar medewerkers, kwekers en kopers elkaar ontmoeten en samenwerken: het kantoor van Royal FloraHolland in Aalsmeer is getransformeerd tot een duurzaam en circulair kantoor. Het draagt de naam Floradôme.

Een imposante halfronde vorm met wokkelvormige trap in de ontvangstruimte en de buitengevel waar mogelijk van glas. Voor alle medewerkers is het optimaal genieten van daglicht en een groen uitzicht. Het gebruik van energie is geminimaliseerd, er wordt duurzame energie opgewekt en er worden geen fossiele brandstoffen verbruikt.

Zwartwoud mocht voor dit prachtige nieuwe pand het vaste circulaire meubilair engineeren, produceren en plaatsen. We maakten waar mogelijk gebruik van eigen, bestaande producten en wanneer deze niet aanwezig waren, is dit aangevuld met herwonnen en circulaire grondstoffen.

Bijvoorbeeld:

  • De platenwand bij de ingang zijn gemaakt van oude aluminium veiling kar profielen, waarmee we een aanzienlijke CO2 besparing realiseerden;
  • Bij de spoelkeuken van het restaurant is een decoratieve wand gemaakt van planten trays;
  • De balie is van PET-vilt, gemaakt van hergebruikte petflesjes;
  • De plantenbakken, verhoogde vloer en open kast in het gebouw zijn gemaakt van bamboe, wat een onuitputtelijke grondstof is, vele malen langer mee gaat en eenvoudig te repareren is;
  • De pantry’s zijn afgewerkt met bio laminaat van bloembladen, speciaal ontwikkeld voor het Floradôme in samenwerking met Huis Veendam;
  • Waar een bio based product niet mogelijk was, maakten we zoveel mogelijk gebruik van Cradle to Cradle gecertificeerde producten, zoals de backoffice wand.

Neem contact op met [name visible on live site]

We vertellen je graag meer over hoe we werken. Plan direct een afspraak met ons in of laat je gegevens achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Contact