Volgende Vorige

Circulariteit

Een wand van gerecyclede plastic flessen of bureaustoelen van hergebruikte jeans? Het is een kleine greep uit de creatieve ideeën die onze engineers en designers voor onze opdrachtgevers bedacht hebben.

Circulaire inrichting als creatieve kans
U weet net als wij dat de natuurlijke bronnen van de aarde uitgeput raken. Dat vraagt om vernieuwing, ook binnen onze branche. Wij zien het als een prachtige kans om onze creativiteit en ons innovatief vermogen te combineren met een actieve bijdrage aan de duurzaamheid binnen ons vakgebied. Hierin willen we voorop lopen en ook anderen inspireren de volgende stap te maken.

Zwartwoud maakt duurzame keuzes door:

  • bestaande producten op te knappen (repair & re-furbish)
  • bestaande producten van een nieuw leven te voorzien of re-use
  • nieuwe producten te maken van gerecyclede materialen (recycle)
  • nieuwe producten te ontwikkelen met cradle-to-cradle materialen (circulair)

Daarmee dragen we actief bij aan een duurzame aarde die we met een gerust hart aan de volgende generatie kunnen achterlaten.

Circulair, maakbaar en betaalbaar
Onze engineers worden steeds vaker gevraagd om een circulaire oplossing te bedenken voor een concept. Als één van de eerste partijen in de markt zijn we gestart met circulair maatwerkinterieur. Hierdoor lopen we voorop in de markt, kennen we de nieuwste technologieën en materialen en weten we ook hoe we deze voor u kunnen realiseren. We vertalen uw wensen altijd in een concreet, betaalbaar en maakbaar product. Want de zorg voor later mag het nu niet in de weg staan.

Aanschaf of betalen voor gebruik
Circulair financieren kan in verschillende vormen. Het uitgangspunt is dat de producten en de materialen opnieuw worden ingezet of zelfs terug worden gegeven aan de natuur. Naast het traditionele koop/verkoop-model bieden wij ook betalen voor gebruik aan. In dit ‘pay for use’-model blijft Zwartwoud eigenaar van het product. Wij garanderen terugname van het product na gebruik.

Materialenpaspoort voor ieder product
Met een circulair product kiest u altijd voor een unieke oplossing. Maatwerk is daarbij geen enkel probleem. Al onze circulaire producten voldoen aan de eisen van deze tijd en voorzien we van een materialenpaspoort Zo zorgen we samen voor een duurzame, leefbare én mooie omgeving.