Iris van de Vuurst: logistiek medewerker

Wat doet een logistiek medewerker bij Zwartwoud? Hoe ziet een werkdag bij Zwartwoud eruit? Iris van de Vuurst vertelt.

Van de meubelmakerij naar de logistiek

'Hoe mijn dag begint? Ik kom binnen en ik heb een tafel die vol ligt met post en pakketjes en allerlei spullen die georganiseerd en ingeboekt moeten worden. Dus ik kan direct van start! Wat bij bepaalde projecten hoort, moet op zijn plek worden gezet. Dan moet er misschien ook wel weer een pakketje uit, dus ga ik orderpicken en alles klaarzetten voor de post. Dat is deel één van mijn werk, eigenlijk.'

'Ik ben naar de productieleider van Zwartwoud gegaan en heb gezegd: ik wil hier werken.'

'Dan moet ik de voorraad in de gaten houden. Blijft het allemaal kloppen? Mist er niks? Voor onze seriematige projecten zoals bijvoorbeeld ABN Amro en Primera zorg ik dat alles wat er aan meubels uit gaat klaarstaat. Ik pak de pallets in en houd me bezig met laden en lossen.

En dan komen er natuurlijk altijd nog een aantal collega’s tussendoor die van alles van me willen weten! De vrijdag lekker rustig aan? Bij mij juist niet: dan moeten net die laatste dingen nog even voor iedereen worden geregeld. ‘Iris, dit moet eigenlijk daar naartoe.’. ‘Kun je dit even voor mij inpakken?’ Dan is je dag zo vol. Ze vliegen om!

Ik werk veel samen met collega’s. De meubelmakers komen de hele dag door spullen bij mij halen voor meubels waar ze mee bezig zijn, dus die zie ik veel. Daarnaast werk ik met sommige projectleiders ook nauw samen, omdat ik het orderpicken voor de transport dan voor ze regel. Vooral voor de transport heb ik ook veel contact met de collega’s op het kantoor.

Ik heb de meubelmakeropleiding gedaan en twee jaar lang stagegelopen bij Zwartwoud. Toen studeerde ik af bij een ander bedrijf. Toen kwam ik hier weer terug, want ik vond het hier veel te leuk. Er stond geen vacature open, maar ik ben naar Joop, de productieleider gegaan en heb gezegd: ik wil hier werken. Hij had geen plek voor mij in de meubelmakerij, maar hij had wel iemand nodig waar hij op kon rekenen in de expeditie. En zo ben ik hier terechtgekomen.'

'Chauffeurs schrikken nog wel eens als ze mij zien: gaat dit meisje de vrachtwagen lossen?!'

'Ik ben nu best wel hartstikke tevreden met waar ik ben. Ik vind mijn functie leuk: de variatie, maar ook het stukje dat je veel vrijheid hebt in het indelen van je dag. Het sociale vind ik ook zo leuk. Het contact met de chauffeurs bijvoorbeeld. Je hebt elkaar nog nooit eerder gezien, maar je hebt het meteen zo leuk. Je hebt het al heel gauw over persoonlijke dingen, over je huis, of huisdieren. Daar hoef je niet eens een vlotte babbel voor te hebben, want die hebben zij wel!

Chauffeurs schrikken nog wel eens als ze mij zien: gaat dit meisje de vrachtwagen lossen?! Komt dat wel goed? Ik ben, zoals een collega een tijdje geleden fantastisch omschreef, een ‘dame van slank postuur’. Maar dat lossen komt altijd goed hoor. Ik red mij prima.

Het leukste aan Zwartwoud vind ik de collega’s. Waar je ook een kamer binnenloopt, je kunt een gesprek met iemand hebben, want iedereen is leuk! Het is een enorm fijn team om mee te werken. Ik ben enorm tevreden met de begeleiding die ik hier nu krijg en weet dat als ik door kan groeien of iets anders kan doen, dat ik die ruimte krijg.

De weg naar circulariteit toe met Zwartwoud vind ik interessant. Ik zie natuurlijk in mijn functie goed wat er allemaal de container in gaat. Zwartwoud is een groot bedrijf en heeft veel afval. We zijn met zijn allen goed bezig om te kijken wat je allemaal met je afvalstromen kunt doen.

Voor elke afvalstroom bestaat er een adresje waar het naartoe kan gaan om er weer een ander product van te maken. Het is helemaal niet nodig om het weg te gooien. Maar dat inregelen is niet allemaal van de ene op de andere dag gebeurd natuurlijk. De weg naar Zero Waste met Zwartwoud is een grote uitdaging, maar met de circulaire kennis in huis gaat er vast nog een hoop gebeuren!'

Neem contact op met [name visible on live site]

We vertellen je graag meer over hoe we werken. Plan direct een afspraak met ons in of laat je gegevens achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Contact