Zwartwoud ontwikkelt interieurs met visie op de toekomst

Zwartwoud bouwt maatwerk interieurs voor organisaties met duurzame ambities. Met een circulaire mindset en een planmatig proces.

We ontwerpen en bouwen maatwerk interieurs met een circulaire mindset, gedeelde duurzame ambitie en focus op de manier waarop de ruimtes waarin we de interieurs plaatsen, worden gebruikt. Onze ervaren projectteams nemen de regie binnen de bouwteams: van ontwerp tot en met turn-key oplevering. Van een one-off tot een serie van tweehonderd locaties.  

Dat is de plus van Zwartwoud.

Open

Zwartwoud ontwikkelt interieurs met visie op de toekomst. Dat betekent dat we blijven doen waar we goed in zijn, maar met een open blik naar de toekomst kijken. We zijn open over onze werkwijze: we bieden volledige transparantie in wat we doen, hoe we dat doen en wat haalbaar is. Transparantie: in elke stap van het proces. We delen onze inzichten en werken met elkaar naar een fantastisch resultaat. We zijn open naar elkaar en kijken met een open blik de wereld in. Want samen bereiken we het meeste.

Optimistisch

Zwartwoud heeft zin in de toekomst en daarom geeft Zwartwoud zin aan de toekomst. Tenminste, dat is ons doel. Met een visie op blended spaces en een circulaire mindset ontwikkelen we interieurs die klaar zijn voor nu en straks. Innovatie en ambacht spelen voor ons al sinds 1924 de sleutelrol. Uitdagingen zien we al van verre aankomen en pakken we met beide handen aan. We zetten tijdens projecten het liefst net even dat stapje extra en werken met elkaar samen om tot een resultaat te komen waar we niet alleen tevreden over, maar ook echt trots op zijn. Omdat we van ons werk houden. En dat zie je.  

Wendbaar

Trends en ontwikkelingen in de wereld nemen we op tijd waar. We onderzoeken ze en verdiepen ons, om de benodigde kennis alvast in huis te hebben. Zo handelen we snel en adequaat. De samenwerking tussen onze medewerkers en met onze opdrachtgevers staat hierbij centraal. We weten ons aan te passen op vraagstukken, bedenken creatieve oplossingen voor het proces en gaan mee met de tijdsgeest.

Al bijna 100 jaar toonaangevend in maatwerk

Het verhaal van Zwartwoud begint in oktober 1924, met een bakkerij en twee slimme techneuten: Zwartenkot en Van der Woude. Zij vonden het hoog tijd om eens kritisch naar de bakkerswereld te kijken: de bakkers kneedden hun broden handmatig en hadden simpele ovens. Daardoor waren ze enorm veel tijd kwijt. Opschalen was er niet bij.

Zwartenkot en Van der Woude bedachten dat dit anders kon: ze bedachten kneedmachines, en een grotere oven met meerdere baklagen. Voor de naam van hun nieuwe bedrijf voegden zij hun achternamen samen: Zwartwoud. 

Hun uitvinding was revolutionair in de bakkerswereld. En het bleef niet bij handige apparatuur. De volledige bakkerijen werden gemoderniseerd: Zwartwoud ontwikkelde sfeervolle toonbanken, kasten en meubels.
Het complete interieur werd aangepakt.

Men was enthousiast over het werk van Zwartwoud en de naam werd verspreid. Zo kwam in 1956 PTT Post met de vraag of Zwartwoud hun eerste postkantoor wilde inrichten. Ook dit bleek een succesvolle samenwerking. Tot op de dag van vandaag werkt Zwartwoud samen met PostNL. Vooral op het gebied van productontwikkeling: meubels worden ontwikkeld om de postale wereld efficiënter te laten werken.  

En zo hield Zwartwoud de ontwikkelingen van de jaren bij en speelde hierop in, zorgde ervoor om benodigde kennis al vroeg in huis te hebben. In de jaren ’80 werd veiligheid een groot thema en ontwikkelden we beveiligde, kogelwerende balies voor onder andere Esso, Shell, Q8 en voor ambassades over de hele wereld voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In de jaren ’90 kwam de Arbowet. Zwartwoud ontwikkelde een eigen meubellijn, Zettoe, en ontwikkelde onder andere verstelbare bureautafels. 

Zo kwam Zwartwoud in de maatwerk interieurinrichting terecht. Inmiddels doen we dat voor  verschillende mooie organisaties. Van ABN Amro tot UMCG, Stadhuis Groningen, Aegon, Gasunie en Rijkswaterstaat.    

In 2006 viel ons oog op een nieuwe ontwikkeling in de wereld: circulariteit. Onze ogen werden geopend: als we willen dat onze volgende generaties nog net zoveel van de wereld mogen genieten als wij, moet het anders. Vandaag de dag ontwikkelt Zwartwoud maatwerk interieurs met visie op de toekomst, voor organisaties met duurzame ambities. 

Maar wat hebben een bakkerij en circulair maatwerk nou met elkaar te maken? Innovatie en ambacht. In al die 100 jaren kenmerkt Zwartwoud zich door in te spelen op de ontwikkelingen in de wereld en de wereld daarmee een stukje beter te maken. Zwartwoud ontwikkelt met visie op de toekomst. Dat is de plus van Zwartwoud.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het DNA van ons bedrijf. En het is zeker meer dan een modewoord.

Het is iedere dag stappen maken. Niet alleen in relatie tot het milieu, maar ook in de relatie tot onze mensen. Samenwerken: niet alleen met onze opdrachtgevers, maar ook binnen het bedrijf. Dat is onze grote kracht. Wij kennen onze mensen. En we waarderen ze.

Daarom geven we onze werknemers de ruimte om met hun persoonlijke wensen en meningen eigen invulling aan hun werk te geven. Dat zorgt voor gemotiveerde medewerkers, die met liefde een stapje harder lopen voor onze opdrachtgevers.

Ook opleidingen en vakgerichte cursussen horen hierbij, zodat onze mensen zich blijven ontwikkelen. Daarbij zorgen we natuurlijk voor de juiste arbeidsomstandigheden. Diversiteit werkt als vanzelfsprekend bij Zwartwoud: we vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en respectvol met elkaar omgaat.

Iedereen heeft recht op betaald werk. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zwartwoud werkt met Het Rijk samen aan Social Return, onder andere door een werkervaringsplaats of stage aan te bieden.

Certificaten kwaliteit

Niet alleen in ons werk voor klanten vinden we duurzaamheid belangrijk. Ook binnen ons eigen bedrijf houden we ons hier zo veel mogelijk mee bezig. Om de kwaliteit hiervan te waarborgen, hebben we bij Zwartwoud verschillende kwaliteitscertificaten.

ISO 9001

Met ons kwaliteitsmanagementssysteem conform ISO 9001 tonen we aan dat Zwartwoud in staat is om te voldoen aan de eisen van de klant, de op het product van toepassing zijnde wet- en regelgeving en de eisen van Zwartwoud als organisatie zelf.

ISO 14001

ISO 14001 is de internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Dit systeem helpt Zwartwoud een milieubeleid te ontwikkelen, te implementeren en ook te beheersen en verbeteren.

CO2-prestatieladder

De CO2-prestatieladder helpt bedrijven bij het reduceren van CO2 binnen de bedrijfsvoering, in projecten en in de keten. Bekijk hier de deelname en initiatieven van Zwartwoud.

VCA

Om de veiligheid van onze vakmensen te waarborgen, is Zwartwoud VCA*-gecertificeerd (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Opdrachtgevers kunnen erop vertrouwen dat we voldoen aan de ARBO-regels en dat we goed op onze medewerkers passen.

FSC

Zwartwoud is FSC-gecertificeerd. FSC (Forest Stewardship Council is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties.

FSC Certificaat Zwartwoud

MVO

Met MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) bouwen bedrijven aan een solide toekomst. Zwartwoud heeft een TIM-waardering (Transparantie, Impact en Management) van vier sterren.

Ecovadis

Met Ecovadis wordt de kwaliteit van het duurzaamheidsmanagement van het bedrijf getoetst. Zwartwoud is gecertificeerd met Evocadis Silver.

Erkend Leerbedrijf

Zwartwoud is een Erkend Leerbedrijf. Dat houdt in dat we een goede stage en leerbaan aanbieden en studenten bij ons in de praktijk worden opgeleid tot gekwalificeerd personeel, met perspectief op een baan.

Ontmoet het team

Open, optimistisch en wendbaar. Dat zijn de merkwaarden van Zwartwoud en dat zijn ook precies de eigenschappen van onze collega’s. Van accountmanager, productontwikkelaar, calculator, werkvoorbereider, meubelmaker, projectleider tot monteur.

Met een grote verscheidenheid aan disciplines werkt iedereen aan hetzelfde doel: interieurs ontwikkelen met visie op de toekomst.

Karst Wouda

Directeur

Alida Santing

Manager Operations

Jan de Groot

Calculator

Henk-Jan Riepema

Meubelmaker

Arjen ten Have

Calculator

Joop Schuur

Productieleider

Ewoud Kuipers

Hoofd Montage

Arnold Postma

Bedrijfsleider

Rob Carpaij

Product Engineer

Daniël Visser

Werkvoorbereider

Nikky Linnemans

Werkvoorbereider

Tim Riksman

Projectleider

Iris van der Wal

Marketeer

Tessa Hilbrands

Facility manager

Guillermo Kartodiwirjo

Meubelmaker

Marco Drijfhout

Accountmanager

Jan van der Werf

Meubelmaker

Rudy Mulder

Finance Manager

Iris van de Vuurst

Magazijn medewerker

Arno de Vries

Projectvoorbereider

Fokke Visser

Meubelmaker

Eric van Balen

Design Manager

Herman Vos

Projectvoorbereider

Ward Huting

3D Vormgever

Jochem van de Ven

Commercieel Manager

Eelke Faber

Technisch Commercieel Adviseur

Jan Hoving

Werkvoorbereider

Rick van de Vuurst

Meubelmaker

Jill Akkerman

Projectleider

Siemon Roffel

Calculator

Petra Siersema

Administratief ondersteuner

Marten Hoekstra

Operator

Bryan Ommel

Meubelmaker

Peter Stuit

Projectleider

Feike van der Heide

Monteur

Auke van der Bijl

Projectleider

Dennis van Hoorn

Monteur

Aïcha Waagmeester

Werkvoorbereider

Robin Bos

ICT-medewerker

Hidde Smit

Werkvoorbereider

Wiebe Terpstra

Projectvoorbereider

Tim Hofman

Werkvoorbereider