Op 6 oktober 2024 bestaat Zwartwoud 100 jaar

Op 6 oktober 1924 is Zwartwoud opgericht door de heren Zwartenkort en Van der Woude. Zij ontwikkelden toen slimme broodovens en kneedmachines voor bakkerijen. Met de jaren evolueerden we naar maatwerk interieur expert voor grote bedrijven.

In die 100 jaar hebben innovatie en ambacht altijd centraal gestaan. Vanuit een maatschappelijke behoefte, trend of wetgeving heeft Zwartwoud ingespeeld op een ontwikkeling. Op 6 oktober 2024 mogen we ons 100e jubileum vieren en daar leven we met zijn allen met enthousiasme naartoe. Zo'n bijzonder jubileum verdient de nodige aandacht, vinden wij. Er zullen dan ook verschillende events plaatsvinden ter ere van ons gouden jaar. Op deze pagina vind je er alle informatie over.

1924

Het verhaal van Zwartwoud begint met een bakkerij en twee slimme techneuten: Zwartenkot en Van der Woude.

1956

PTT Post kwam met de vraag of Zwartwoud hun eerste postkantoor wilde inrichten. De start van een succesvolle samenwerking.

1980

Veiligheid wordt een groot thema en Zwartwoud ontwikkelt kogelwerende balies voor onder andere Esso, Shell, Q8 en ambassades over de hele wereld voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

1990

De Arbowet kwam. Zwartwoud ontwikkelde een eigen meubellijn, Zettoe, met onder andere verstelbare bureautafels.

2006

Ons oog viel op een nieuwe ontwikkeling in de wereld: circulariteit. Onze ogen werden geopend en we besloten ons op dit thema te vestigen.

2024

Zwartwoud viert met trots zijn 100-jarig jubileum.

Een gouden jubileum mag groots worden gevierd

De jaren twintig van de vorige eeuw. Pionieren zit Zwartenkot en Van der Woude in het bloed. Zij besluiten dat het bakproces van bakkers efficiënter kan. Traditioneel gebruiken bakkers steenovens. Die worden verhit met takkenbossen, wat veel tijd en werk vraagt. Zwartenkot en Van der Woude ontwikkelen met succes een zeer compacte heetwateroven met meerdere vulopenignen, de Brodo-matic. De ruimtebesparing, een grotere bakcapaciteit en last but not least een aanzienlijke verkorting van de opwarmtijd spreekt zeer veel bakkers aan. Ook bij bakkers in het buitenland.

Evenementen
12/10

Open dag voor familie en oud-medewerkers

Op 12 oktober 2024 van 10:00 uur tot 13:00 uur is onze open dag voor familie en oud-medewerkers. Meer informatie hierover volgt.

Neem contact op met Iris

Heb je een bijdrage voor het jubileum?

Heb je in de afgelopen 100 jaar bij Zwartwoud gewerkt, of ken je iemand die onderdeel is geweest van Zwartwoud? We ontvangen graag alle mooie verhalen, foto's en andere herinneringen! 

Contact