Een dag uit het leven van een projectleider

Een dag uit het leven van een projectleider: Tim Riksman vertelt over zijn werk bij Zwartwoud.

Genoeg te doen

“Een dag uit het leven van een projectleider? Die zijn heel verschillend! Ik begin de dag meestal met het doornemen van mijn mails. Vervolgens pak ik mijn to do-lijst erbij, waarop ik heb staan wat er voor welke dag geregeld moet zijn. Dat kan van alles zijn: van het aanmelden van transport, tot het bellen van de ondernemer hoe laat we komen, tekeningen controleren, of bijvoorbeeld inkopen doen. Ook heb ik veel overleg met collega’s, bewaak ik de planning, zorg ik dat de facturatie op orde is… De ene dag kan heel anders zijn dan de andere; het is maar net waar je zit en met welke klus je bezig bent.

'Let op: er wordt hier geleefd voor het vak!’

Ik ben nu bijna een jaar projectleider bij Zwartwoud. Daarvoor werkte ik al een tijdje bij Zwartwoud als projectassistent. Op dit moment ben ik projectleider van Primera, waar we gemiddeld zo’n 12 winkels per jaar voor verbouwen. Daarnaast doe ik nog wat kleine projecten.

Als projectleider bewaak je het project van begin tot eind, waarbij je veel samenwerkt met alle collega’s. Wanneer we de vraag krijgen om een winkel te verbouwen, maken we een offerteaanvraag. Als projectleider ga je inmeten en controleer je de offertes en tekeningen. Zodra de opdracht daadwerkelijk binnen is, ga ik verder aan de slag: alles regelen met toeleveranciers, de productie, montage; daarvoor maak ik de volledige planning. Zo zorg ik voor een zo efficiënt mogelijke planning qua tijd.

Toen ik begon als projectassistent bij Zwartwoud, kwam ik er al gauw achter dat projectleider de functie zou zijn die het beste bij mij zou passen. In het privéleven ben ik ook duidelijk met afspraken maken, ik ben erg van de planning. Ik vind het lastig als iemand zijn afspraken niet nakomt. Daarnaast ben ik vrij direct en behandel ik iedereen gelijk: of ik nu iets met de directeur moet bespreken, of met iemand van de montage; ik spreek ze op dezelfde manier aan. Ik zeg graag wat ik denk of wat ik vind. En dat komt me in deze functie goed van pas.

Het leukste aan mijn werk als projectleider vind ik de diversiteit: dat je met verschillende mensen in contact komt. Primera is franchise, waardoor ik heel verschillende soorten ondernemers ontmoet. Ik vind het leuk om onder de mensen te zijn en iets moois neer te zetten, met elkaar.

'Het leukste aan mijn werk als projectleider vind ik de diversiteit.'

De werksfeer en werkcultuur bij Zwartwoud trekken mij erg aan. Iedereen is gelijk en als je iets aan iemand vraagt, is diegene altijd bereid om je te helpen. Iedereen staat klaar om een helpende hand aan te bieden, ook als de hulpvraag misschien niet helemaal bij diegene zijn functie past. Je krijgt er hier gewoon veel voor terug.

Ook voel ik hier de ruimte om zelf invulling te geven aan wat ik doe op een dag. Er wordt niet strak gekeken naar de klok of je wel aan het werk bent, je moet er gewoon voor zorgen dat je de boel op orde hebt en dan vertrouwen ze in je dat je doet wat daarvoor nodig is. En we zijn met elkaar zakelijk wanneer het moet, maar hier en daar is zeker ruimte voor een dolletje.

Ik denk dat werken bij Zwartwoud heel goed is voor je ontwikkeling. Je krijgt veel ruimte om te groeien. Je kunt binnen dit bedrijf alle kanten op: van ontwerp tot realisatie. Als je huidige functie niet helemaal bij je blijkt te passen of je wilt toch liever een andere kant op, wordt er altijd met je meegekeken naar de mogelijkheden binnen het bedrijf.

Daarnaast is er ook altijd ruimte voor jouw mening en/of feedback: je wordt hier serieus genomen. Er wordt gekeken naar wat je kunt en hoe jouw kracht het beste kan worden ingezet.

Maar let op: je moet wel echt geïnteresseerd zijn in interieurbouw als je hier wilt werken: de mensen die hier werken zetten allemaal heel graag iets moois neer en zijn daar dan met zijn allen écht trots op. Er wordt hier geleefd voor het vak!”

Neem contact op met [name visible on live site]

We vertellen je graag meer over hoe we werken. Plan direct een afspraak met ons in of laat je gegevens achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Contact