CO2-balans

De CO2-balans van materialen is voor ons een belangrijk aspect om te bepalen of we een product gebruiken voor een project.

CO2-balans

We vragen een Environmental Product Declaration (EPD) of Life Cycle Assessment (LCA) op, waarop we producten beoordelen. Daarnaast zijn we FSC (Forest Stewardship Council) gecertificeerd.

Zwartwoud voegt drie circulaire methodes samen.

Als eerste wordt de bestaande situatie geïnventariseerd, om te kijken of en waar hergebruik mogelijk is. Vaak gebeurt dit samen met de architect. We gebruiken onze kennis van de drie bovengenoemde principes voor een lijst van het aanwezige, bruikbare meubilair.

Hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat?

Op basis van deze inventarisatie wordt een inrichtingsplan gemaakt. Wat kunnen we hergebruiken en wat kunnen we herstellen? Voor de materialen die we niet kwijt kunnen in de nieuwe inrichting, zoeken we een mooie bestemming en zorgen we dat deze niet in de verbrandingsoven terecht hoeven te komen. En waar geen hergebruikte materialen voorhanden zijn, maken we gebruik van duurzame materialen. Tijdens dit proces draait alles om de samenwerking met de architect.

Neem contact op met [name visible on live site]

We vertellen je graag meer over hoe we werken. Plan direct een afspraak met ons in of laat je gegevens achter. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Contact